ТЕМИ

Африканските пингвини имат език, подобен на този на хората

Африканските пингвини имат език, подобен на този на хората


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Едно проучване установи, че африканските пингвини използват модели и начини за организиране на срички, които приличат на човешка реч.

Екип от изследователи от Франция и Италия откри, че обажданията от африкански пингвини (Spheniscus demersus) отговарят на езиковите форми, използвани от хората.

Този изчезващ вид пингвин е известен със своите характерни призиви, които някои описват като „магарешко котене“.

В изследването, публикувано в списаниетоПисма по биология, Учените описват вокалните записи на тези пингвини и какво са научили от тях: общо са събрали и анализирали 590 вокализации от 28 възрастни мъже, живеещи в италиански зоопаркове.

Анализът на тези вокализации разкри, че призивите на пингвините са съобразени с двата езикови закона, разработени, за да обяснят как работят човешките езици.

Според експерти хората и други животни, които комуникират кратко, са по-склонни да постигнат успех в задачи като чифтосване, умение, което се предава на потомството.

Поведение

Spheniscus demersus често се поддържа на африканските брегове, за да се премахнат паразитите, които се съхраняват в оперението. Те използват краката си, за да придадат главата си и човката си, за да премахнат остатъците от различни части на тялото си.Те не са агресивни животни, но в някои случаи често се случват битки, когато те извършват преследвания с отворени крила и използват клюновете си като основно защитно оръжие. Те са много гласовити в обществото, тъй като използват три вида звуци или обаждания, които служат за ограничаване на територията и предотвратяване на натрапници, привличане на партньори и накрая да бъдат разпознати от техните пилета на етапи на грижа за младите.

Размножаване на африкански пингвини

Африканските пингвини са моногамни и копаят гнезда на песъчливи почви, под скали или в слабо вегетирали райони.

Те се събират в колониите, за да извършат размножаване и преди чифтосването мъжкият извършва ухажващи ритуали, движения и вокализации, така че женската да го приеме.

Африканските пингвини се връщат на едно и също място за гнездене всяка година, което се провежда от март до май в Южна Африка и от ноември до декември в Намибия. Женските редовно снасят две яйца, които ще бъдат инкубирани за приблизително период от четиридесет дни. В инкубацията мъжките и женските се редуват да се хранят и защитават яйцеклетката.

При излюпването пилетата тежат около 100 грама и се грижат и хранят през следващите тридесет дни. Докато родителите търсят храна, малките се държат в „детски ясли“ заедно с други новородени за защита и топлина, тъй като перата им се развиват едва два или четири месеца.

Среден живот

Този вид пингвин има средна продължителност на живота в дивата природа от двадесет и седем години, като е малко по-дълъг в плен. Основните фактори на смъртност се дължат на хищничество, човешко въздействие и природни явления.

Сред естествените му хищници са морски лъвове, акули, косатки, мангусти и морски птици, които често се хранят с яйца или млади.

Справка: Livio Favaro et al. Съответстват ли гласовите последователности на пингвините на лингвистичните закони?, Biology Letters (2020). DOI: 10.1098 / rsbl.2019.0589


Видео: pingu (Октомври 2022).